Utflyktshelg!

Åh denna helgen har varit så underbar och skön! I lördags tog jag och N bilen och körde till Läckö slott! Vi gick först en guidad visning inne på slottet. Därefter satte vi oss nedanför slottet längs med Vänern och åt vår medhavda picknick! Efter maten låg vi kvar en stund på klipporna och njöt. Tyvärr blåste det en hel del men de var rätt skönt ändå. Vi tog oss sedan vidare in till Lidköping och strosade där ett tag. Efter detta var vi lite trötta och körde ut till Spikens fiskeläge, som låg en bit bort från Läckö slott, och la ut filten i gräset och vilade. Innan hemfärden åt vi middag på en restaurang i fiskeläget, de blev lax såklart! Vi var rätt trötta när vi kom hem vi åkte kl 09 och var hemma kl 21.30 så de var en heldagsutflykt!


Läckö slott!

Utanför Läckö slott!

Spikens fiskeläge!

Igår tog vi en promenad till Haga, som är Göteborgs äldsta förstad. Vårt mål var en kryddbutik som säljer massa goda kryddor och dip-såser! Men tyvärr hade de stäng på söndagar, så istället gick vi till café Husaren och tog en fika. De är kända för sin hagabulle, en jätte-kanelbulle. Jag köpte en sådan, behöver jag nämna att jag lämna över hälften kvar trots att N åt en del av den också!?? Deras bakverk är jättestora!



N åt en dröm!

Eftersom de var så kanonfint väder så bestämde vi oss för picknick igen! Vi körde och handlade mat att grilla och hämtade grillen, N frågade om jag inte ville ha vin till maten så jag tog med en liten flaska rosévin jag hade hemma. N ville inte berätta var vi skulle utan de skulle bli en överraskning. Vi kom till sist fram till Nedsjön i Hindås! Efter att vi ätit så bestämde jag mig för att ta årets premiärdopp, kan säga att det inte var särskilt varmt men uppfriskande! N satt kvar på stranden såklart! Han är inte så badgalen som jag är!


Grillning på G

 

Premiärdopp


Idag har jag varit uppe vi Delsjön, som vi har cykel/gångavstånd till, och solat och badat, så skönt! I Delsjön var vattnet inte lika kallt! Hoppas att sommarvärmen håller i sig länge men de verkar som att de ska bli sämre i veckan! 
Njut av sommarvärmen så länge de varar!

Kommentarer
Postat av: N

Du glömde ju det viktigaste på hela resan. Den UNDERBARA vaniljsåsen med äppelkaka på Rådhuskonditoriet i Lidköping. Bara den var ju värd hela resan. Dit får vi åka oftare i sommar. Om bagaren är kvinna finns risken att jag skaffar mig en älskarinna :) (ironi)

2009-06-03 @ 22:40:02
Postat av: enoka

åååå vilka mysiga bilder, men jag måste erkänna att jag fastanade mest för den gigantiska kanelbullen

wawwwww säger jag, en hel middag o lite till hihi



puss

2009-06-09 @ 23:39:16
URL: http://enoka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0