Tisdag

Solat på Bohusläns varma klippor, salta bad, grillad lax till lunch, njutit av ledigheten- så kan man sammanfatta min och N´s dag! Nu drar vi in till stan för att sätta oss på en uteservering och ta ett glas vin, öl eller en drink!  Vi är lediga imorgon också!

Sommar!

Solen skiner och det är varmt, synd att man sovit bort större delen av helgen eftersom jag jobbat! Men nästa vecka är jag ledig och då hoppas jag att solen fortsätter att skina!

Lägger in några bilder från midsommar som vi firade hos N´s bror ute på landet. Långbord ute i deras stall, sill, nypotatis, sallad, vin och nubbe! Jag, N och N´s bror satt uppe till kl 4 och då var solen på väg upp! Det var en lyckad kväll!


Redo för  att fira midsommar i min egengjorda krans, belv faktiskt nöjd!




N lånade min krans under midsommarnatten, men blommorna hade börjat vissna och kransen hade sett sina bästa dagar!

Nej nu ska jag cykla till jobbet!


Ledig!

Idag och i natt är jag ledig! Så jag spenderade dagen uppe vid Delsjön, vi hade runt 26 grader här i Göteborg. Jag slängde ihop en laxsallad att ta med upp till Desljön, sen hade jag även lite jordgubbar och melon med mig! Jag låg och lyssnade på ljudboken jag lånade på biblioteket häromdagen, Camilla Läckbergs : Sjöjungfrun. Ganska skönt att lyssna på en bok för omväxlingsskull istället för att läsa själv!
Vid sjutiden besämde jag mig för att ta en joggingtur, nu i efterhand kan jag konstatera att de hade varit bättre att vänta till det blivit något svalare ute. Det var inte så skönt att springa när de var 24 grader och solen stod på! Men de var skönt när de var klart!
Sen har jag pratat i telefon med min vän A i Oskarshamn. Jag saknar henne här i Göteborg! Nu sitter jag och tar mig ett glas vin och ska se Morden i Midsommer som jag spelade in i tisdags!
Trevlig helg allihopa, själv ska jag jobba!!


 

Gamla foto!

Häromdagen fick jag post av min morbror! Min morbror har nämligen scannat in diabilder och andra foto som min morfar tagit och brännt ner dem på en cd. Och de var denna cd som morbror skickade! Det var bilder som var tagna på mormor och morfar som unga, mamma och morbror som barn, jag och min syster som barn, semesterkort och släktkort. Verkligen jättekul att se dessa kort. Det var både svartvitt och färgkort. 

Här kommer några bilder:


Lilla jag!


Jag och min storasyster utanför mormor och morfars hus!
 

Ge mig semester nu!!!!

Efter nattens arbete är jag i stort behov av semester. Jobbnatten var relativt lugn men innan kvällspersonalen hade gått hem var de nära jag höll på att krevera, suck! Lite tjafs med en av kvällspersonelen blev det, men jag ska inte lägga en massa energi på det för jag har faktiskt inte gjort något fel utan bara sagt vad jag tycker. Och detta sa jag för att det är för patienternas bästa! Sen kan jag ju inte hjälpa när folk tar illa vid sig!
Ja, ja nog tjatat om detta. Nästa vecka är jag ju långledig och det är faktikst bara 13 arbetsnätter kvar innan semestern!!!


Hemma igen!

Då var man hemma igen efter semester i London! Vi har haft det jättebra, fast tiden går så fort när man har roligt! Vi har gått, gått och gått, det är det man gör när man är på storstadssemester (fast jag blev inte riktigt så trött i fötterna som när vi var i New York i höstas) .Nej, vi har självklart gjort annat också! Vi besökte bla Florence Nightingale-museet (ett måste när man besöker London om man är sjuksköterska, ha, ha), filmmuseet, Westminister Abbey, National Gallery, London Zoo- som faktiskt var en litenbesvikelse, sen shoppa vi ju lite också! Fast jag shoppade inte särsklit mycket, tyckte inte att det fanns så mycket roligare kläder i London än i Göteborg. Fast jag var ju givetvis på GAP och shoppa, de har så bra baskläder, synd att det inte säljs GAP-kläder i Göteborg
Vi bodde nog i världens minsta hotellrum, vi delade på en dubbelsäng som var 1,6 m bred och hade ett gemensamt täcke, var de så att en av oss öppnade sin resväska så fanns de nästan inga tomma golvytor kvar. Men de var rent och fräscht, de är i alla fall huvudsaken!
 


Här börjar semestern efter incheckning på Landvetter, ett glas vin är ett måste!
  
Florence Nightingale eller The Lady with the lamp som hon också kallades

  
På filmmuseet.....                                   Westminister Abbey

 
London Zoo


Utanför National Gallery


Trädkramaren Anna


Vin-kex och ostkväll på hotellet

OM 4 TIMMMAR

ÅKER JAG TILL LONDON!!!!!

Helg igen...

Ja, då var de helg igen! Ska iväg och jobba i natt, egentligen skulle jag jobbat imorgon natt också men har bytt bort den. För imorgon kväll ska jag iväg på vinprovning med några tjejkompisar och sen ska vi ut och äta efter vinprovningen. Ska bli kul att gå på vinprovning, får se om jag lär mig något!
Sen på söndag måste jag packa, ska var strukturerad och realistisk hade jag tänkt mig, inte ta med för mycket som jag oftast gör när jag packar! På söndag natt är det jobb igen, sen måndag morgon cyklar jag hem så fort jag bara kan, lägger mig och sover ett par timmar. Vid 14.30 ska jag hämta upp L och då ska vi köra ut till Landvetter. London here we come!
Så här är de fullt upp!
Men veckans träning har jag hunnit med i alla fall, simmade i onsdags och var ute och sprang igår och idag! dEt är jag nöjd med!

Utflyktshelg!

Åh denna helgen har varit så underbar och skön! I lördags tog jag och N bilen och körde till Läckö slott! Vi gick först en guidad visning inne på slottet. Därefter satte vi oss nedanför slottet längs med Vänern och åt vår medhavda picknick! Efter maten låg vi kvar en stund på klipporna och njöt. Tyvärr blåste det en hel del men de var rätt skönt ändå. Vi tog oss sedan vidare in till Lidköping och strosade där ett tag. Efter detta var vi lite trötta och körde ut till Spikens fiskeläge, som låg en bit bort från Läckö slott, och la ut filten i gräset och vilade. Innan hemfärden åt vi middag på en restaurang i fiskeläget, de blev lax såklart! Vi var rätt trötta när vi kom hem vi åkte kl 09 och var hemma kl 21.30 så de var en heldagsutflykt!


Läckö slott!

Utanför Läckö slott!

Spikens fiskeläge!

Igår tog vi en promenad till Haga, som är Göteborgs äldsta förstad. Vårt mål var en kryddbutik som säljer massa goda kryddor och dip-såser! Men tyvärr hade de stäng på söndagar, så istället gick vi till café Husaren och tog en fika. De är kända för sin hagabulle, en jätte-kanelbulle. Jag köpte en sådan, behöver jag nämna att jag lämna över hälften kvar trots att N åt en del av den också!?? Deras bakverk är jättestora!



N åt en dröm!

Eftersom de var så kanonfint väder så bestämde vi oss för picknick igen! Vi körde och handlade mat att grilla och hämtade grillen, N frågade om jag inte ville ha vin till maten så jag tog med en liten flaska rosévin jag hade hemma. N ville inte berätta var vi skulle utan de skulle bli en överraskning. Vi kom till sist fram till Nedsjön i Hindås! Efter att vi ätit så bestämde jag mig för att ta årets premiärdopp, kan säga att det inte var särskilt varmt men uppfriskande! N satt kvar på stranden såklart! Han är inte så badgalen som jag är!


Grillning på G

 

Premiärdopp


Idag har jag varit uppe vi Delsjön, som vi har cykel/gångavstånd till, och solat och badat, så skönt! I Delsjön var vattnet inte lika kallt! Hoppas att sommarvärmen håller i sig länge men de verkar som att de ska bli sämre i veckan! 
Njut av sommarvärmen så länge de varar!

RSS 2.0