Juldagen...

Idag är de juldagen, kanske inte riktigt men vi firade i alla fall försenad julafton igår med N´s bror med barn och hans särbo och hennes barn. Så då borde de ju vara juldagen idag, he, he. Vi bjöd dem på julmat: ägg, sill, lax, köttbullar, prinskorvar, skinklåda(istället för janssons frestelse som ingen gillar i de sällskapet vi firade med) m.m, eftersom de var i Egypten över jul och nyår åt de ju ingen julmat så de passade bra att bjuda på det. Till efterrätt hade vi gjort en god mjölkchokladmousse med pepparkaksbotten, väldigt god och trots att de kanske var lite vuxensmak gillade alla barnen den också. Barnen pasade även på att äta upp pepparkakshuset som vi gjorde och trots att det stått framme över 1 månad tyckte de att de var gott.
I julklapp fick vi vinkaraff, biocheckar ( det hade vi också köpt till N´s bror och hans särbo), blomstercheckar, vinspelet, 4 flaskor vin- ett rött, ett vitt, ett rosé och ett mousserande, och en korg med massa godasker: kex, ostar, korvar och godis. Så det var väldigt fina och trevliga paketer vi fick! Vi hade en mycket trevlig eftermiddag och kväll!

I vackan har jag varit hos min syster och syskonbarn, min svåger var nämligen bortrest så då passade jag på att åka dit och umgås med dem. Det var väldigt trevligt att få lite syster-tid och leka med Z. B är ju bara 1 månad gammal så honom kan man mest gosa med och det var ju mysigt de också! Jag och Z var i alla fall ute och åkte pulka en eftermiddag, kan säga att de är rätt bra träning att dra upp en pulka med en 2-åring i pulkabacken  flera gånger. Men roligt hade vi och det är ju huvudsaken!

Nu väntar en mindre roliga vecka med väldigt skiftande tider att arbeta på. Jobbar imorgon natt, tisdag ledig (eller jag slutar ju kl 07) onsdag utbildningsdag ca kl 9-16, sen åka hem från utbildningen som tar ca 1 h för att sedan börja jobba kl 21-07, kommer nog vara ganska trött på torsdag morgon efter jobbet och sedan jobbar jag även torsdag natt! Men snart är det ju fredag igen!

/Anna


Åh nej.....

Jag har alla år klarat mig från vinterkräksjukan, har alltid hoppats att jag tillhör den grupp som är immun mot vinterkräksjukan, men nu har viruset muterat och alla kan tydligen drabbas. Blev lite nedstämd när jag läste följande i Göteborgsposten: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.295475-alla-kan-smittas-av-vinterkraksjuka .

Än så länge har den inte kommit till vår avdelningen på jobbet, men när den kommer kan man inte annat än att hålla tummarna och vara extra noga med handhygienen och hoppas man klarar sig! Men även på offenliga platser är jag lite extra noggran och undviker att röra vid vissa saker, arbetsskada! Mer handsprit åt folket, he, he!

/Anna





Jobb-helg!

Ja, då är det dags för min jobbhelg. När jag jobbar helg består den mest av jobb, sova, äta umgås lite med N om han är hemma, kanske även ett telefonsamtal och en promenad . Så blir nog även denna helg.
Förra helgen var  både jag och N lediga, var en sväng på IKEA köpte lite nya kuddar till soffan och lite smått och gott som man alltid hittar på IKEA. På lördagkvällen var det mys hemma i soffan med film, skönt!
I onsdags var jag jag hos frissan  och klippte mig och gjorde slingor, känns kort men skönt! Igår var jag och lunchade med en kompis, det var väldigt trevligt!
På tisdag åker jag till min syster och umgås med henne och hennes barn, då min svåger ska åka bort några dagar. Kanske blir de mer pulkaåkning med Z?
Nästa lördag ska vi ha lite julfirande med N´s bror med familj!

Ha en skön helg!
/Anna

100112

Ja, då var det vardag igen, alla helger är slut och vardagen har satt igång igen! I helgen var vi som sagt på bio och såg "Did you hear about the Morgans" och det var en mysig och bra film. Jag gillar ju Hugh Grant och han var lika rolig som han brukar! Till och med Nicklas tyckte den var bra, han brukar inte vara överförtjust i romantiska komedier men de var ju inte bara romantik!
I söndags besökte vi My dog-mässan och såg massa söta hundar. Köpte även ett par vindtäta och vattenavvisande överdragsbyxor som är utmärkt att ha över ett underställ när man cyklar eller är ute och promenerar. Har varit på jakt efter sådana men inte hittat några bra, dessutom fick jag 100:- rabatt då fodret gått upp lite i sömmen men de är väldigt lätt att laga själv. Efter mässan gick jag och N och åt italiensk brunch. De var fantastiskt gott: bröd, pastasallad, marinerade oliver, sallad, kyckling, grillad majs, revbensspjäll, pizza, pannkakor, bärpaj, jordgubbsmousse, biscotti m.m! Mycket gott var det!
Igår var jag på NK och kollade på deras rea. Jag hittade ett par stövlar som de var halva priset på, och min storlek fanns kvar, helt otroligt! Så jag slog till 700:- för ett par stövlar kändes helt ok, då jag brukar ha svårt att hitta stövlar och några stövlar med lite lägre klack hade jag inte!

Nu åter mot tvättstugan!

/Anna 

Lite om slutet av 2009 och början av 2010!

Ja, det har varit hektiska dagar sedan jul, därav den dåliga uppdateringen. Jag jobbade ju som sagt 23-24 och 24-25 december. Därför hade jag och N lite eget firande på julaftons eftermiddag med lite julmat och bytte julklappar med varandra innan jag åkte iväg och jobbade! Vi hade riktigt mysigt! Av N fick jag 2 fina koftor, 1 top, en hudlotion, badskum, halsband och en kaffepressbryggare från Bodum! Så nu dricker vi riktigt gott kaffe här hemma!

Vår julgran!


Julbordet på julafton!

På juldagen körde vi till min syster med familj och mina föräldrar var också där! Så då hade vi lite firande med dem då, så då fick jag ännu mer julklappar! Böcker, skål från Jelly Bean, halsband, väggkalender, bordstabletter, presentkort på Esprit, ljusstake och lite annat smått och gott! Men de roligaste var dock att se min systerdotter öppna paketet från mig och N, vi hade köpt en liggdockvagn från Brio till henne och hon blev sååå glad för den och körde runt sina dockor i den!


En del av alla fina julklappar jag fick


och några till julklappar!


Z, mamma och pappa!

Vi stannade tills den 27:e hos min syster. På annandagen var jag och N ute och åkte pulka med Z, de var hur kul som helst. Jag tyckte nog de var lika roligt som Z. På em åkte min syster och svåger in till BB och på kvällen föddes min systerson! Men tyvärr hann vi inte träffa dem då eftersom man inte får besöka dem på BB och min syster kom hem efter att vi åkt hem.
 

Z och N läser böcker på morgonen!


I pulkabacken!


Den 30:e åkte vi till Oskarshamn till goda vänner för att fira nyår. Natten till nyår sov jag i deras soffa och N sov på luftmadrass. Precis när jag nästan höll på att somna hörde jag att N sa till mig att de läckte luft från luftmadrassen så då fick vi tända upp och lokalisera och tejpa igen hålet (vi hade redan lagat den 1 gång innan vi la oss). Senare på natten vällte en av deras katter ner en blomvas i det rummet vi sov i så då fick vi gå upp och torka upp vattnet som runnit på bordet och golvet. En väldigt komisk natt blev det och vi skrattade gott åt hela situationen på morgonen! På nyårsafton lagade vi 3-rättersmiddag, innan middagen drack vi champange och åt lite tilltugg. Middagen var så god, till förrätt: chevrétoast med honung, huvudrätt: vitlökskyckling och klyftpotatis och ugnsbakade rotfrukter och efterrätt: vitchoklad pannacotta! Vi hade väldigt trevligt, vi hann även med lite singstar på kvällen innan 12-slaget då vi gick ut och skålade i fuskcahmpange och kollade på raketerna!

Nyårsklädd


N och jag redo för att fira de sista timmarna av 2009!


Hela gänget bilden är tagen ca en halvtimme innan år 2010!

  
Skålar in det nya året!

N och jag i kylan vid 12-slaget!

På nyårsdagens eftermiddag åkte vi vidare till min syster för att träffa min systerson för första gången! På lördagen var de dags att åka tillbaka till Gbg igen och jag jobbade lördag och söndag natt.



N och jag med B, 6 dagar gammal!

Sedan måndags morse har jag varit ledig, skönt och på  måndag kvällen hade vi min svärfars fd särbo på middag! I tisdags var vi i Borås och bowla och åt middag med några kompisar. Men i onsdags var de dags för den efterlängtade kvällen i soffan, vi kolla på film och ta det väldigt lugnt, det var så skönt att vara hemma och bara rå om varandra. Nu när vi varit iväg så himla mycket. Igår var vi i stan och först åt vi brunch på ett amerikanskt fik och åt bagels och amerikanska pannkakor, mums! Sen kollade vi lite på rean men jag hittade faktiskt inte så mycket, köpte en väska och lite underkläder.

Reafynd från Accessorize

I natt ska jag jobba, är egentligen ledig men blev tillfrågad att jobba, då de ska öppna upp 6 extra vårdplatser eftersom det är mycket inlagda patienter. Och när man jobbar extra en helg betyder det kvalificerad övertid vilket ger en härlig lön i februari så jag sa ja, och N jobbar ikväll ändå.
Imorgon blir det bio för vår del, skulle egetligen sett Avatar men de fanns inga bra platser så de fick bli "Did you hear about the Morgans" !

Trevlig helg


Gott nytt år!

Gott nytt år! Har varit dålig på att uppdatera men de beror på att jag antingen jobbat eller så har vi varit bortresta. Har besökt Småland 2 ggr sedan juldagen! Men jag ska uppdatera om några dagar men slänger in 2 st bilder sålänge!


N och jag vid 12-slaget på nyår!


Jag, N och mina syskonbarn! B är bara 1 vecka gammal och Z fyllde 2 år i början av veckan!  
/Anna

RSS 2.0