Lussekatter!

Ja, imorgon är det 1:a advent. Igår var jag i stan och jag har faktiskt köpt de flesta julklapparna, skönt! Idag har jag bakat lussekatter! Önskar att jag kunde lägga in doften också, kan ju säga att de luktar ljuvligt här hemma! Saffranet var värt varenda öre och som jag och mamma konstaterade: har man inte saffran i kan man lika gärna baka kanelbullar!



Nu har vi de riktigt mysigt här hemma efter adventsstädningen/pysslet och igår blev det nya dukar från Village som pryder matbordet!! Om några timmar är de ju dags för besök på Lisebergs julmarknad för min del! Men nu ska jag nog provsmaka lussekatterna. Sedan får jag väl kanske gömma en del av dem innan N kommer hem, ha, ha, han är näligen ett litet kakmonster! När han var liten gömde hans mamma kakor i bokhyllan så han inte skulle äta upp dem men han hitta dem ändå!

/Anna


Grått, grått, grått

Här i Göteborg är de grått väder och 10 grader, jättetrist man kan inte tro att de snart är december. Men till helgen är det dags att plocka fram adventsljusstakarna, mysigt! Inte klokt vad de går fort, tycker inte de var längesedan de var sommar.

Ja, de var ett tag sedan jag uppdaterade. Förra helgen var jag hos min syster och min kusin J var också där, vi hade mycket trevligt, massor med god mat och efterrätter som alltid hos min syster! SKönt att komma bort och bara bli severad, vi erbjöd oss såklart att hjälpa till men de behövde vi inte men disken tog vi hand om. Trots att hon är i 8:e månaden så står hon och fixar i köket. Ja, nu är de mindre än 1 månad kvar tills mitt 2:a syskonbarn ska komma till världen, jag gissar att de är en tjej!

Förra onsdagen bjöd N mig på restaurang, de blev på 28+. Där vi testade en avsmakningmeny med flera rätter, man fick ganska små portioner för orka alla rätter. Allt var jättegott utom anklevermoussen, de var riktigt äckligt om man får säga så? Jag fick skölja ner de med vinet det lilla jag åt, lämnade faktiskt kvar en del.Förutom anklevermoussen var en perfekt kväll, mysig restaurang som låg i en källare, trevligt sällskap och trevlig personal.

Vi har köpt ny dator, så nu går internet mycket snabbare och vi har dessutom en fungerande fläkt på datorn. På den förra datorn fungerade fläkten inte så ibland blev den överhettad och väldigt långsamt!

Igår var vi i stan en sväng och shoppa, eller N shoppade. Jag är helt chockad, han shoppade förra onsdagen också. Så tätt brukar inte hans shoppinglust infinna sig snarare 1-2 ggr/halvår och då shoppar han rejält. Igår sa han när vi var i Nordstan: -Det är så bra att gå här med dig för man behöver bara säga vad man vill shoppa så tar du mig till bra butiker. Ha, ha, jag är hans personal shopper. Så de blev skor (på Nilsons), jeans, skjortor och några tröjor.

Idag har jag städat och jag har faktiskt satt upp adventsljusstakarna kändes mysigt att göra det. Igår köpte jag julstjärnor(blommor) och imorgon ska jag köpa hyacinter tänkte jag. Imorgon ska jag in till stan och köpa lite julklappar, har några rabattkuponger som går ut på tisdag som jag kanske får användning för när jag ska köpa julklapparna.

På lördag em ska jag till Liseberg med mitt tjejgäng och sen ska vi ut och äta. De ska bli trevligt. Men på fm funderar jag på om jag ska baka lussekatter, får se om jag hinner. Köpte i alla fall saffran idag 32:- för 0,5 g..... Det är inget billigt bakverk minsann!


N  i en del av sina nyinköpta kläder!

Ha en mysig adventshelg!

/Anna

Inget går upp mot gamla Skåne!

I helgen var jag hos mamma och pappa i Skåne, det var väldigt skönt, avkopplande och trevligt! I fredags fm mötte jag upp dem i Halmstad där de först blev en liten shoppingtur! Resten av helgen hann vi med att besöka julmarknad, shoppingtur till Väla, äta mammas goda mat och avkoppling!
I söndags belv de riktig söndagsmiddag, helstekt kotlettrad med potatis och till efterrätt blev de marängswiss, mycket gott var det!


Efter middagen tog jag och mamma en promenad i skogen och ner till havet. Vi tog vägen via ufomonumentet som finns i Ängelholm, dock såg vi inga rymdvarelser som Gösta Carlsson gjorde 1946!




Kullaberg


Mamma och jag!
                  


När vi kom hem efter promenaden satte vi oss framför brasan, varmt och skönt!!

I måndags på väg hem så tog jag en sväng inom Ullared och köpte julklappar och födelsedagspresenter till min systerdotter! Leksakerna är mycket billigare där en i leksaksaffärerna! Nu är de bara resten av familjen som jag har kvar att köpa till!
Imorgen em bär det av till syster med familj där min kusin J även möter upp, så de blir en syster-kusinhelg, ska bli mycket trevligt!

För ett tag sen hittade jag dessa ringar och blev väldigt förtjust i den breda ringen, jag berättade detta för N och visade honom dem. Jag fick då pengar av honom så jag gå och köpa den till mig från honom, så de blev rätt storlek från början!

De blev nog lite konstigt med bilderna men nu har jag suttit hur länge som helst med detta och orkar inte justera dem mer!

Ha en trevlig helg!!

//Anna

Då har helgen börjat...

för mig som jobbade hela helgen och jag är nu långledig, skönt! Jag började min långledighet med att cykla till simhallen igår efter jobbet. Kan säga att jag somnade gott efter att först jobbat i 10 timmar och sen simmat.
Idag ska jag dock till jobbet fast jag är ledig, ska nämligen på den årliga HLR-utbildningen.
Imorgons ska jag klippa mig, blir nog topparna och lite i  nacken bara. 
På fredag åker N iväg på jobb hela helgen och kommer tillbaka på måndag så då åker jag till Skåne över helgen och hälsar på mina föräldrar!

Ha en skön vecka!


RSS 2.0