I lördags

fick min syster och min svåger en son!
Jag blev alltså moster igen!!

GOD JUL!

Önskar alla en riktigt God Jul och ta hand om varandra!

Julkramar från Anna

Hej mitt vinterland!

Nu har vi äntligen fått lite snö här i Göteborg! Förra veckan hade vi väldigt kallt här men de var endast ett litet lager med smö som kom. Men i natt har de snöat och även lite under dagen så nu har vi ca 1 dm, härligt! Idag tog jag en promenad ner till simhallen och de knastrade härligt när man gick! Så de blev både promenad och simning. Förra veckan var jag inne i stan och fixade de sista julklapparna, så nu ligger de inslagna under vår gran som vi köpte i torsdags.
Förra veckan var jag även på after work med mitt tjejgäng, de var 3 av 10 som kom, lite dålig uppslutning men vi hade trevligt i alla fall. I onsdags em var jag och N på liseberg där vi mötte upp mamma som var där några timmar med sitt jobb. Det var mycket trevligt och mysigt!
I helgen har jag och N tagit det mycket lugnt. I fredags kväll hade N sista föreställningen med abba-showen så då var jag hemma och slog in julklappar och hann även läsa lite. I lördags lagade vi pizza, kollade på film och myste och umgicks. Igår bakade vi ett nytt pepparkakshus. Det som vi gjorde för 1,5 v ramlade ihop efter 1 dygn!! Det  vi gjorde igår känns mer stabilt och ska nog klara sig över julen! Det var väldigt skönt med en lugn helg hemma, satt och tittade i min kalender och upptäckte att den senaste lördagen både jag och N var lediga och inte hade något inplanerat eller hade gäster var i slutet på augusti så de var på tiden kan man säga!

Snart är de julafton, jag jobbar ju dock julaftonsnatt men på em ska jag och N ha lite julmys och äta lite julmat och öppna julklappar såklart. På juldagen åker vi till min syster med familj där mamma och pappa också är och firar med dem. Vi får väl se om min syster är hemma då, kanske är hon på BB? Men jag hoppas dock att bebisen hunnit komma ut tills dess, hon/han var beräknad att komma i lördags men man vet ju aldrig när det sätter igång.
Har precis tittat på: "Kvarteret Skatan firar jul" och detta klippet är så roligt tycker jag! Så kom ihåg håll inte benet upp-och-ner för då är julen slut!


/Anna

Nyårsoutfit-check!

I lördags var som sagt jag och Anna på stan och jag köpte 2 klänningar!!! Alla som känner mig förstår att det är mycket eftersom jag föredrar byxor framför klänning/kjol! Men denna fina klänning från Sisters kunde jag inte motstå, den satt perfekt på! Tänkte ha denna till nyår! 


Tyvärr kunde jag inte ta ett bra kort själv så jag lånade bilden från Nelly.com!


Denna köpte jag på Zara


Detta linne köpte jag på MQ i lördags också!

Denna top köpte jag på MQ förra månaden

och mössan köpte jag då också, den är väldigt varm och skön!

2:a advent och julbakning!

Då har de blivit 2:a advent, tycker tiden rusar iväg efter 1:a advent, helt plötsligt är det julafton utan att man vet ordet av det!
I veckan var jag och N på bio och såg "Luftslottet som sprängdes" sista filmen i Milleniumtriologin, tyckte filmen var sådär. Jag föredrar böckerna och sista boken tyckte jag inte var så bra som 1:an coh 2:an så det var ju inte så konstigt att jag tyckte filmen var sådär.
I helgen har vi haft besök av goda vänner från Oskarshamn, nämligen Anna och Henrik! Anna och jag lärde  känna varandra när vi pluggade till sjuksköterskor ihop och Henrik är Annas sambo sedan ca 5 år tillbaka. De kom i fredags och då bjöd jag på middag (N jobbade) det blev paj med roccula, soltorkade tomater och fetaost, supergott blev de. Vid 20-tiden kom N och hämtade oss, han jobbar för tillfället i Mölndal med Waterloo-the band, med andra ord ett Abba-coverband som har en show ute i Mölndal så N fixade in oss gratis istället för att köpa biljetter för 450:-/pers. De var riktigt duktiga och de hade likadana kläder som Abba hade på sin tid!
Igår jobbade N igen så då var jag och Anna inne i stan medan Henrik träffade en kompis på ett annat håll. Vi shoppade en hel del! På kvällen var jag och Anna ute en sväng på stan och tog några drinkar. Vi var väl hemma vid kl 0.30 då Henrik och Nicklas också kom hem så då drack vi lite glögg och vin, åt pepparkakor och lyssna på musik och hade väldigt trevligt!
Idag vid lunch åkte de hem så då satte jag och N igång och bakade grunden till pepparkakshuset, monteringen får bli en annan dag så de hinner stabilisera sig lite. Sen hade jag hittat ett recept på kanelhjärtan i en tidning som jag tyckte lät goda så de bakade vi också men jag kan väl inte säga att de var något specillt alls. Och nu ikväll har jag bakat saffransskopor som får ligga kvar i eftervärmen i ugnen och torka över natten!

Saffransskorpor på gång...





Kanelhjärtan i en hjärtbutk från IKEA


Pepparkakshusgrunden



Byrån i hallen har fått lite juldekoration, hyacinten doftar ljuvligt!





Har införskaffat nya kuddfordral till kuddarna i soffan i svart och rött!

Ljuslyktor som jag köpte på rea i januari efter jul!



Matbordet med lite julkänsla


även här finns hyacinter


RSS 2.0